Over mij

Ik ben Diana Winkelhuijzen en ik ben al meer dan 25 jaar actief in gebiedsontwikkeling en omgevingsrecht. Ik ben een energiek en enthousiast persoon met oprechte interesse in mens en omgeving.

Na mijn studie rechten in Tilburg ben ik direct als advocaat aan de slag gegaan. Ruim 20 jaar heb ik met veel plezier als advocaat en partner gewerkt bij een middelgroot advocatenkantoor in het Groene Hart. Ik werkte voor gemeenten, ontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, vastgoedeigenaren, woningcorporaties en particulieren. Vaak werd ik om hulp gevraagd als een bouwproject of een samenwerking was vastgelopen en partijen tegenover elkaar stonden. Met procedures en ander juridisch gedoe, vertraging en soms zelfs afstel van het project tot gevolg.

Ik ben er steeds meer van overtuigd geraakt dat een goede samenwerking tussen markt en overheid doorslaggevend is voor succesvolle gebiedsontwikkeling. Daar wil ik mijn expertise voor inzetten. Mijn drive ligt in het faciliteren van die goede verstandhouding tussen markt en overheid en in het bouwen aan vertrouwen. Om zo een bijdrage te leveren aan de opgaven (o.a. de bouw van extra woningen, de energietransitie, klimaatadaptatie en transformatieopgaves) die we in NL en wereldwijd hebben.

Begin 2020 heb ik daarom mijn eigen adviesbureau GOsamen opgericht. Ik help partijen om projecten voor elkaar te krijgen en om duurzame samenwerkingen in te richten. Met juridisch advies, projectleiding en bemiddeling. En dat alles rondom Gebiedsontwikkeling en Omgevingsrecht, alles wat je ziet, hoort en ruikt als je om je heen kijkt.

Opdrachtgevers omschrijven mij als creatief, oplossingsgericht, deskundig en doortastend. En als verbinder en een gewaardeerde sparringpartner.